over mij

Mijn naam is Joop van der Linden.

Taal

Al op het gymnasium hadden talen mijn grote interesse.

Dus koos ik voor een vakkenpakket met Nederlands, Engels, Duits, Frans en Latijn.

Toen ik een studie moest kiezen, schreef ik mij aanvankelijk in voor een talenstudie. Maar de muziek bleef trekken, en na een jaar heb ik de overstap naar het conservatorium in Groningen gedaan.

Muziek

Uiteindelijk ben ik in 1993 afgestudeerd aan het conservatorium van Hilversum, onderdeel van Amsterdam School of the Arts, in trombone lichte muziek en klassieke muziek.

Ik ben naast trombonist ook componist en arrangeur, en speel verder niet onverdienstelijk gitaar en drums.

Weer taal

Taal is altijd een interesse van mij gebleven, en in mijn muziekpraktijk is het dan ook zeer handig dat ik goed Duits en Frans spreek. En natuurlijk Engels. Een aantal jaar geleden ben ik voor mijn plezier ook maar begonnen Spaans te leren.

Als musicus moet je vaak belangrijke teksten schrijven. Persberichten, promotiemateriaal, subsidieaanvragen, webteksten, brieven, enzovoort. Ik doe dat over het algemeen met veel plezier.

Taalbureau

Daarom heb ik besloten een stap verder te zetten en mijn diensten op het gebied van taal bedrijfsmatig aan te gaan bieden. Zo is Tekstcorrect ontstaan.

Websites

Al snel kwam de vraag of ik ook websites kon bouwen en verzorgen. En omdat ik me hierin al een tijd met veel plezier had verdiept, besloot ik deze dienst ook te gaan aanbieden. Deze twee diensten vullen elkaar immers uitstekend aan.

Nu ben ik altijd al intensief bezig geweest met computers en software. Zo kwam hiermee dus ook deze interesse van mij ten dienste van mijn bedrijf te staan.